Om oss

Jag heter Annelie och är innehavaren av kenneln.Förutom lyckan i att ha familj så består den också av våra älskade hundar.Vi bor i vackra stavreviken i Bergeforsen,Timrå kommun.

Jag älskar djur och natur och har så gjort sen barnsben.Att vara ute i naturen tillsammans med hundarna är skönt både för kropp och själ och det är bland annat där jag hämtar kraft och energi.

Vi ägnar oss åt lite olika aktiviteter med hundarna bla,agility,rallylydnad,trix,viltspår,utställning men mest blir det härliga promenader i skogen eller till vattnet.

2005-2006 gick jag SKK´s uppfödarutbildning.                                                                                                  

2010 gick jag Medborgarskolans hundutbildning/Hundrådet i Stockholm. 

2011 blev jag godkänd A1-instruktör inom SBK av Ninnie Lindwall.

2011 blev jag utbildad Hundhälsoterapeut genom Hundrådet i Stockholm. 

2016 gick jag IDhundsutbildning med Skutegårdens Chlara.                             

Jag har genom åren gått en del kurser med hundarna:valp,vardagslydnad,tävlingslydnad,sökkurs,agilitykurser,rallylydnadskurser,spårkurs,IDhundsutbildning,(ni hör att jag gillar att gå kurs)jag har också hållit kurser i agility för nybörjare på brukshundklubben.Jag är ingen tävlingsmänniska,men det händer att vi tävlar ibland.

Mitt kennelnamn Bright Lightning´s blev Godkänt av FCI och SKK 2005. 

2007 föddes vår första kull med Samojedvalpar.

2014 föddes vår andra kull,denna gång av rasen Welsh Corgi Cardigan.

Husse i familjen heter Jim.Han är inte delaktig i kenneln men givetvis i hundarnas dagliga liv och skötsel.Jakt är ett av hans intressen och med det uppkom snabbt intresset för viltspår och eftersök med hund,en nog så viktig del av jakten.Någon av våra hundar är alltid med på älgjakten för att snabbt kunna vara på plats om ett vilt skulle bli skadeskjutet.Jim är den som tränar och tävlar våra hundar i Viltspår.2011 utbildade han sig till Viltspårdomare.